Kostprijs 2022

De kostprijs 2022 van uitzendkrachten kunt u berekenen met behulp van diverse methodes. Als u dit lastig vindt, kan dit veel stress opleveren. FlexKnowledge ontzorgt u daarin vanuit Noordwijk. Dit doen we om te beginnen met het publiceren van bepaalde artikelen:

De kostprijsberekening is kinderspel geworden met onze methodes!

Met onze methodes wordt het berekenen van de kostprijs heel eenvoudig: u stuurt ons uw beschikking Werkhervattingskas, wij sturen u onze tool. U vult nog enkele bedrijfsspecifieke parameters zoals percentages voor leegloop, ziekteverzuim en transitievergoeding in, de gegevens worden direct doorgerekend en voilà, uw commerciële kostprijs is bekend.

Welke kostprijzen berekent de tool?

 • Alle fases van ABU of NBBU;
 • Met en zonder uitzendbeding;
 • Zonder pensioen, met basispensioen en pluspensioen;
 • Reguliere werknemer, AOW’er en vakantiekracht;
 • Normale uren, toeslaguren, overuren, ADV en overige vergoedingen.

Dat alles in overzichtelijke tabellen per fase en contractvorm. Helemaal bijgewerkt om de gevolgen van de nieuwe CAO en de gewijzigde pensioenregeling van StiPP op de juiste manier in de kostprijs te verwerken!

Voor payrolling hebben wij een speciale tool ontwikkeld waarin alle componenten uit de beloning kunnen worden toegevoegd. Vervolgens wordt er een totale kostprijs in geld berekend op basis van het uurloon met de bijbehorende factor.

Hieronder ziet u een fictieve berekening van de kosten van een uitzendkracht.

Ook voor andere pensioenen dan StiPP?

Jazeker, ook als u niet afdraagt aan StiPP, maar aan de pensioenfondsen van de Bouw, Transport, Metaal & Techniek, Metalektro, Horeca, VLEP of ABP, hebben wij passende methodes om de kostprijs te berekenen.

Als bonus: berekening van kostprijzen en tarieven in geld!

Als u dat wilt, rekent de tool niet alleen alle kostprijsfactoren uit, maar kunt u ook berekeningen in geld maken. U vult het uurloon, de uursoorten, de percentages, de vergoedingen en de gewenste marges in en de tool rekent alles direct voor u uit. Niet alleen handig om tarieven mee te bepalen, maar ook voor offertes en aanbestedingen. Dit is een fictieve berekening.

Dit is een fictieve berekening.

Wat zijn de kosten van deze tool?

 • De kostprijsberekening met StiPP in sector 52 kost € 295,-;
 • De kostprijsberekening met een ander pensioenfonds dan StiPP kost per pensioenregeling € 100,- extra;
 • De kostprijsberekening voor payrolling in sector 45 kost € 495,-

Alle bedragen zijn exclusief BTW. Voor klanten die een helpdeskabonnement bij ons hebben afgesloten, is de tool gratis.

Er is ook een gratis tool beschikbaar. Om kosteloos de kostprijs te berekenen met onze methodes gaat u naar de downloadpagina.

Bestel onze tool

Wilt u onze tool bestellen om de kostprijs eenvoudig te berekenen met behulp van onze methodes? Stuur dan een mail naar info@flexknowledge.nl en vermeld daarin de volgende gegevens:

 • Uw KvK-nummer;
 • De naam van de persoon die de factuur moet ontvangen;
 • Het emailadres waar de factuur naartoe kan;
 • Welke versie wilt u hebben (ABU of NBBU en gewenste pensioenregeling);
 • De beschikking van de Werkhervattingskas.

Start u liever een volledig beveiligde en AVG-proof mailwisseling? Gebruik dan de link start veilig bericht en vermeld dezelfde informatie.

Na ontvangst van uw bestelling sturen wij u meestal binnen een werkdag de tool met een korte toelichting. De factuur ontvangt u de dinsdag daarna en de betaaltermijn is 14 dagen. Bij de prijs is ook een telefonisch consult van maximaal een kwartier inbegrepen. Heeft u meer tijd nodig? Dan kan dat natuurlijk ook, maar dat brengen wij dan extra in rekening. Maak gebruik van onze methodes om de kostprijs te berekenen of vraag ons om advies over flexwerkers of de rechten van uitzendkrachten!