Wilt u als uitlener van flexwerkers graag de totale kosten berekenen van uw uitzendkracht of van meerdere uitzendkrachten? Dan biedt FlexKnowledge een handige tool aan, die deze kostprijsberekening een stuk eenvoudiger maakt. Voorkom stress tijdens deze kostprijsberekening door simpelweg een aantal getallen in te vullen en onze tool het werk te laten doen. Met onze oplossing voor het berekenen van de kosten van een uitzendkracht, berekent u ook de kosten van reguliere werknemers, AOW’ers en vakantiekrachten. Maar ook voor werknemers zonder pensioen, met basispensioen en pluspensioen, met uitzendbeding en zonder uitzendbeding werkt deze tool perfect. Ook is de tool geschikt voor het berekenen van normale uren, toeslaguren, overuren, ADV en overige vergoedingen. Alle resultaten worden omgezet in overzichtelijke tabellen.

De kosten van een uitzendkracht: het berekenen van de kostprijs middels verschillende methodes

De kostprijs van uitzendkrachten en reguliere werknemers kunt u berekenen met behulp van diverse methodes. Het berekenen van de kosten van een werknemer kan dan ook veel stress opleveren. In dit geval kan het waardevol zijn een aantal van onze artikelen te raadplegen:

Alle wijzigingen per 1 januari op een rijtje
Wil je in een paar uur worden bijgepraat over de kostprijs en alle wijzigingen die voor januari 2024 op stapel staan? Schrijf je dan in voor de webinars of seminars waarin alles voorbij komt!

De kostprijs berekenen is kinderspel met onze methodes!

Met de methodes van ons personeelsadviesbureau wordt het berekenen van de kostprijs heel eenvoudig: u stuurt ons uw beschikking Werkhervattingskas, wij sturen u onze tool. U vult nog enkele bedrijfsspecifieke parameters, zoals percentages voor leegloop, ziekteverzuim en transitievergoeding in, de gegevens worden direct doorgerekend en voilà: uw commerciële kostprijsberekening is voltooid. De tool helpt bij het berekenen van de kosten van uw uitzendkracht, maar evengoed die van uw reguliere werknemers.

Na de wijzigingen per 1 juli 2023, hebben wij onze tool volledig herbouwd. Vooral ‘aan de achterkant’, maar ook als gebruiker heb je nu nóg meer flexibiliteit om per fase en contractvorm verschillende bedrijfsspecifieke waardes in te vullen.

Welke kostprijzen berekent de tool?

Onze tool helpt u met het berekenen van verschillende kostprijzen, afhankelijk van verschillende parameters en situaties. Denk hierbij aan een specifieke kostprijsberekening voor:

 • Alle fases van ABU;
 • Alle fases van NBBU;
 • Met en zonder uitzendbeding;
 • Zonder pensioen, met basispensioen en pluspensioen;
 • Reguliere werknemer, AOW’er en vakantiekracht;
 • Normale uren, toeslaguren, overuren, ADV en overige vergoedingen.

Dat alles wordt in overzichtelijke tabellen per fase en contractvorm gegoten. De tool is helemaal bijgewerkt om alle parameters op de juiste manier in de kostprijs te verwerken!

Voor payrolling hebben wij een speciale tool ontwikkeld, waarin alle componenten uit de beloning kunnen worden toegevoegd. Vervolgens wordt er een totale kostprijs berekend op basis van het uurloon met de bijbehorende factor.

Dit is een fictieve berekening.

Werkt deze tool ook voor andere pensioenen dan StiPP?

Jazeker, ook als u niet afdraagt aan StiPP, maar aan de pensioenfondsen van de Bouw, Transport, Metaal & Techniek, Metalektro, Horeca, VLEP of ABP, hebben wij passende methodes om de kostprijs te berekenen.

Als bonus: berekening van kostprijzen en tarieven in geld!

Als u dat wilt, rekent de tool niet alleen alle kostprijsfactoren uit, maar kunt u ook uw kostprijsberekening in geld maken. U vult het uurloon, de uursoorten, de percentages, de vergoedingen en de gewenste marges in en de tool rekent alles direct voor u uit. Dit is niet alleen handig om tarieven mee te bepalen, maar ook voor offertes en aanbestedingen. Hieronder ziet u een fictieve berekening.

Dit is een fictieve berekening.

Wat zijn de kosten van deze tool?

 • De versie met StiPP in sector 52 kost € 295,-;
 • De versie met een ander pensioenfonds dan StiPP kost per pensioenregeling € 100,- extra;
 • De versie voor payrolling in sector 45 kost € 495,-.

Alle bedragen zijn exclusief btw. Voor klanten die een helpdeskabonnement bij ons hebben afgesloten, is de tool gratis.

Er is ook een gratis tool beschikbaar. Om kosteloos de kostprijs van een uitzendkracht of de kosten van een werknemer te berekenen met onze methodes gaat u naar de downloadpagina.

U bestelt onze tool eenvoudig

Wilt u onze tool bestellen om de kostprijs eenvoudig te berekenen met behulp van onze methodes? Stuur ons een e-mail, vermeld daarin de onderstaande gegevens en bereken snel de kostprijs van uw uitzendkracht.

 • Uw KvK-nummer;
 • De naam van de persoon die de factuur moet ontvangen;
 • Het e-mailadres waar de factuur naartoe kan;
 • Welke versie u wilt hebben (ABU of NBBU en gewenste pensioenregeling);
 • De beschikking van de Werkhervattingskas.

Start u liever een volledig beveiligde en AVG-proof mailwisseling? Gebruik dan de link start veilig bericht en vermeld dezelfde informatie. We geven u ook graag het nodige advies bij de kostprijzen die u verkrijgt in onze tool.

Bereken eenvoudig de totale kosten van uw uitzendkracht

Na ontvangst van uw bestelling sturen wij u meestal binnen een werkdag de tool met een korte toelichting. De factuur ontvangt u de dinsdag daarna en de betaaltermijn is veertien dagen. Bij de prijs is ook een telefonisch consult van maximaal een kwartier inbegrepen. Heeft u meer tijd nodig voor de toelichting? Dan kan dat natuurlijk ook, maar dat brengen wij dan extra in rekening. Maak gebruik van onze methodes om de kosten van uw werknemer te berekenen of vraag ons om advies over flexwerkers. Ook over de rechten van uitzendkrachten en de berekende kostprijzen geven wij u graag advies. Stuur een e-mail naar info@flexknowledge.nl of bel 088 – 999 1200.