StiPP-pensioen

Ervaren consultants

Voor inleners en uitleners

Objectieve adviezen

Het StiPP-pensioen is de pensioenregeling voor gedetacheerden en uitzendkrachten. Als werkgever van gedetacheerden of uitzendkrachten bent u verplicht deel te nemen aan het StiPP-pensioen. FlexKnowledge geeft u graag meer advies over deze pensioenregeling, zodat u uw werknemers exact kan geven waar ze recht op hebben. Daarnaast ondersteunen we u bij het navigeren door de administratieve processen en verplichtingen die bij deze regeling komen kijken.

Calculator

Benieuwd hoe we u kunnen helpen?

Mobiel
Handen schudden

Wat houdt het StiPP-pensioen precies in?

Het StiPP-pensioen wordt gevoerd door de Stichting Pensioenfonds voor Personeelsdiensten. Deze stichting voert deze pensioenregeling binnen de gestelde wettelijke kaders, en houdt zich aan afspraken met vakbonden en werkgeversorganisaties. Er zijn twee regelingen: het Basispensioen en het Pluspensioen. De eerste wordt volledig betaald door de werkgever. Aan de Plusregeling betaalt de werknemer zelf ook mee. Zo is deze verplichte pensioenregeling een eerlijke, geschikte en betaalbare pensioenregeling voor alle gedetacheerden en werknemers als een van de rechten van een uitzendbureau. Het StiPP-pensioen garandeert een goede toekomst voor uw werknemers, en het is dan ook belangrijk dat alles correct gebeurt. De experts van ons adviesbureau helpen u hier graag bij.

Bel of e-mail ons voor meer informatie

Het StiPP-pensioen is verplicht voor alle gedetacheerden en uitzendkrachten. De regels rondom deze pensioenregeling wijzigen echter regelmatig en zijn vaak lastig te interpreteren. Eén van onze specialisten legt u dan graag alles uit over deze pensioenregeling. Het maakt hierbij niet uit of u werkgever of werknemer bent. Maak een afspraak op ons kantoor voor professioneel advies omtrent de wet- en regelgeving. Dit doet u  door te bellen naar 088 – 999 1200 of door te e-mailen naar info@flexknowledge.nl.