Onze uitzendovereenkomsten: Voorbereid op de WAB en de nieuwe CAO voor Uitzendkrachten

Met de komst van de WAB en de nieuwe CAO voor Uitzendkrachten van ABU en NBBU zullen alle uitzendovereenkomsten aangepast moeten worden. Denk hierbij aan de artikelnumering die wijzigt, maar bijvoorbeeld ook de uitsluiting van de loondoorbetalingsverplichting die voortaan altijd schriftelijk moet worden vastgelegd. En zo zijn er nog veel meer aanpassingen te bedenken die u moet doen. Nou kunt u natuurlijk zelf het wiel uit gaan vinden, maar u bent van FlexKnowledge gewend, dat zij dit soort zaken ook goed voor elkaar hebben. Daarom hebben wij onze standaard uitzendovereenkomsten volledig herschreven en aangepast aan de nieuwe regelgeving.

Welke varianten uitzendovereenkomsten zijn er?

Om te beginnen zijn er uitzendovereenkomsten voor ABU-leden en -volgers, waarin wordt verwezen naar de ABU-cao en fase A, B en C. Voor de NBBU-leden is er een set waarin wordt gesproken over de NBBU-CAO en fase 1-2, 3 en 4.

Vervolgens is er van alle fase contracten een variant ‘oproepcontract’ en een variant ‘geen oproepcontract’, dus ook in fase B/3 en C/4. Dat lijkt onlogisch, maar werknemer en werkgever kunnen daar samen wel degelijk voor kiezen.

Voor al deze varianten is er vervolgens een versie voor ‘gewone’ uitzendkrachten en AOW-ers en van de contracten in fase A/1-2 zijn er uiteraard versies met en zonder uitzendbeding en versies voor vakantiekrachten. Tot slot zijn er nog ketencontracten in de smaak oproep- en geen-oproepcontract.

Behalve de contracten zijn er ook voorbeeldbrieven voor het aanbieden van vaste uren en een artikel dat je kunt gebruiken als je de 4-weeks conracten automatisch wilt verlengen.

Bij elkaar is dit in het Nederlands een set van 2 x 23 documenten geworden.

Welke talen zijn er?

De overeenkomsten zijn beschikbaar in het Nederlands, in het Pools en in het Engels. De volgende varianten hebben we laten vertalen: Fase A/1-2 met en zonder beding in zowel oproep als geen-oproep, fase B/3 geen oproep en fase C/4 geen oproep. Alle varianten zijn alleen voor reguliere werknemers beschikbaar. Bij elkaar dus 10 documenten.

Moet ik zelf nog iets doen?

De modellen bevatten samenvoegvelden die in FlexService waarschijnlijk direct werken. Voor de overige softwarepakketten moet u deze velden zelf toevoegen. Daarnaast moet u een keuze maken voor de manier waarop u ADV vergoedt aan de uitzendkrachten en voor overeenkomsten mét uitzendbeding moet u bepalen of u een individuele reservering toepast of de feestdag doorbetaalt. Uiteraard staat het u vrij om zelf ook andere bepalingen toe te voegen aan de overeenkomsten.

Alle modellen zijn inclusief de loonheffingsverklaring en de uitzendbevestiging. De arbo-informatie (bijvoorbeeld de arbochecklists van Doorzaam) moet u zelf nog toevoegen.

De Engelse en de Poolse versie zijn 1 op 1 vertalingen van de Nederlandse versie. Werk je met de ET-regeling, dan zul je zelf de verplichte zaken toe moeten voegen, zoals machtigingen of de afspraak om de reserveringen wekelijks uit te betalen.

Is er maatwerk mogelijk?

Als u zelf zaken toe wilt voegen aan de overeenkomsten, maar nog niet over de juiste teksten beschikt of wilt toetsen of iets is toegestaan of niet, dan kunnen wij u daarbij helpen. Hiervoor hebben wij een eigen jurist beschikbaar die u kan helpen op basis van uurtarief.

Wat kost het?

De set is alleen als complete set te bestellen. De kosten voor de Nederlandstalige versie zijn € 295,- exclusief BTW. Voor helpdeskabonnees zijn deze overeenkomsten bij het abonnement inbegrepen en dus gratis. De Poolse en de Engelse versie kosten € 195,- per set en de helpdeskabonnees betalen hiervoor € 95,- per set. De buitenlandse talen kunnen alleen in combinatie met de Nederlandse versie worden aangeschaft. U kunt dus niet alléén de Engelse of Poolse vertaling bestellen.

Direct bestellen?

Via onderstaand formulier kunt u de overeenkomsten bestellen. Binnen een à twee werkdagen zullen wij de overeenkomsten dan in een ZIP-bestand mailen. De dinsdag daarna ontvangt u de factuur die een betaaltermijn heeft van 14 dagen. Bent u helpdeskabonnee, dan zijn de overeenkomsten bij het abonnement inbegrepen en ontvangt u uiteraard geen factuur.

Bestelling arbeidsovereenkomsten WAB