Bent u op zoek naar advies over uitzendovereenkomsten voor uitzendkrachten? Dankzij FlexKnowledge weet u straks alles over de verschillende mogelijkheden, contractvormen en wat deze inhouden. Wij staan klaar om de verschillende wetten, plichten, rechten en regels te vertalen naar de praktijk.

Ons advies over uitzendovereenkomsten voor uitzendkrachten: de versie van juli 2023, helemaal afgestemd op de wijzigingen in de cao voor Uitzendkrachten 2023 van juli 2023

Na de komst van de WAB en de nieuwe cao voor Uitzendkrachten van ABU en NBBU 2023, moesten de uitzendovereenkomsten opnieuw worden aangepast, dit keer voor wijzigingen rondom het uitzendbeding, de minimale duur van 4 weken en de uitbreiding van de inlenersbeloning. Denk hierbij aan de artikelnummering die wijzigt, maar bijvoorbeeld ook de uitsluiting van de loondoorbetalingsverplichting en die voortaan altijd schriftelijk moet worden vastgelegd. En zo zijn er nog veel meer aanpassingen te bedenken die u moet doen. U kunt natuurlijk zelf het wiel uit gaan vinden, maar u bent van FlexKnowledge gewend, dat wij dit soort zaken ook goed voor elkaar hebben. Daarom hebben wij onze standaard uitzendovereenkomsten aangepast aan de nieuwe regelgeving.

Welke varianten uitzendovereenkomsten zijn er?

Om te beginnen zijn er uitzendovereenkomsten voor ABU-leden en -volgers, waarin wordt verwezen naar de ABU-cao en fase A, B en C. Voor de NBBU-leden is er een set waarin wordt gesproken over de NBBU-cao en fase 1-2, 3 en 4. Voor detacheerders zijn er Ketencontracten waarin de referenties aan uitzenden tot het absolute minimum zijn beperkt. Dit kan allemaal zeer verwarrend zijn, en daarom bieden wij u graag advies over de uitzendovereenkomsten voor uitzendkrachten.

Vervolgens is er van alle fase contracten een variant ‘oproepcontract’ en een variant ‘geen oproepcontract’, dus ook in fase B/3 en C/4. Dat lijkt onlogisch, maar werknemer en werkgever kunnen daar samen wel degelijk voor kiezen.

Voor al deze varianten is er vervolgens een versie voor ‘gewone’ uitzendkrachten en AOW’ers en van de contracten in fase A/1-2 zijn er uiteraard versies met en zonder uitzendbeding en versies voor vakantiekrachten. Tot slot zijn er nog ketencontracten in de vormen oproep- en geen-oproepcontract.

Behalve de contracten zijn er voorbeeldbrieven voor het aanbieden van vaste uren, een formulier om de inlenersbeloning vast te stellen én een formulier om het StiPP-verleden te achterhalen..

Bij elkaar is dit in het Nederlands een set van 2 x 31 documenten geworden.

Welke talen zijn er?

De uitzendovereenkomsten voor uitzendkrachten zijn beschikbaar in het Nederlands, in het Pools, Engels en nieuw: Roemeens, Bulgaars en Oekraïens (leverbaar vanaf eind juni 2023). De volgende varianten hebben we laten vertalen: Fase A/1-2 met en zonder beding in zowel oproep als geen-oproep, fase B/3 geen oproep en fase C/4 geen oproep. Alle varianten zijn alleen voor reguliere werknemers beschikbaar. Bij elkaar zijn dit dus tien documenten.

Moet ik zelf nog iets doen?

De modellen bevatten samenvoegvelden die in FlexService waarschijnlijk direct werken. Voor de overige softwarepakketten dient u deze velden zelf toe te voegen. Daarnaast moet u een keuze maken voor de manier waarop u ADV vergoedt aan de uitzendkrachten en voor overeenkomsten mét uitzendbeding moet u bepalen of u een individuele reservering toepast of de feestdag doorbetaalt. Uiteraard staat het u vrij om zelf ook andere bepalingen toe te voegen aan de overeenkomsten.

Alle modellen zijn inclusief de loonheffingsverklaring en de uitzendbevestiging. De arbo-informatie (bijvoorbeeld de arbochecklists van Doorzaam) moet u zelf nog toevoegen net als een verzuimreglement.

De buitenlandse versies zijn 1-op-1 vertalingen van de Nederlandse versie. Werkt u met de ET-regeling, dan zal u zelf de verplichte zaken toe moeten voegen, zoals machtigingen of de afspraak om de reserveringen wekelijks uit te betalen.

Is er maatwerk mogelijk?

Als u zelf zaken toe wilt voegen aan de uitzendovereenkomsten voor uitzendkrachten of vaste werknemers, maar nog niet over de juiste teksten beschikt of wilt toetsen of iets is toegestaan of niet, dan kunnen wij u van gepast advies voorzien.

Wat kost het?

De set is alleen als complete set te bestellen. De kosten voor de Nederlandstalige versie zijn € 295,- exclusief btw. Voor helpdeskabonnees zijn deze overeenkomsten bij het abonnement inbegrepen en dus gratis. De andere talen kosten € 195,- per set en de helpdeskabonnees betalen hiervoor € 95,- per set. De buitenlandse talen kunnen alleen in combinatie met de Nederlandse versie worden aangeschaft. U kunt dus niet alléén de Engelse, Poolse, Roemeense, Bulgaarse of Oekraïense vertaling bestellen.

Bestel direct uw overeenkomsten

Via onderstaand formulier kan u de overeenkomsten bestellen. Binnen één à twee werkdagen zullen wij de overeenkomsten dan in een ZIP-bestand mailen. De dinsdag daarna ontvangt u de factuur die een betaaltermijn heeft van 14 dagen. Bent u helpdeskabonnee? Dan zijn de Nederlandse overeenkomsten bij het abonnement inbegrepen en ontvangt u uiteraard geen factuur. Bij vragen neemt u contact met ons op via de informatie op onze contactpagina.

Bestelling arbeidsovereenkomsten CAO juli 2023