Als u graag meer wilt weten over de ET-regeling en de vergoeding van ET-kosten, voorziet FlexKnowledge u graag van meer informatie en ondersteuning omtrent de ET-regelgeving. Deze specifieke regeling kán zeer aantrekkelijk zijn voor werkgevers, maar dan moet hij wel goed worden uitgevoerd. En dat is vaak een probleem! FlexKnowledge biedt u daarom graag duidelijke ondersteuning aan voor de ET-regeling.

ET-regelgeving: wat is de ET-regeling en wat zijn ET-kosten?

Wat is de ET-regelgeving en wat zijn ET-kosten precies? De SNCU zegt hierover op hun site:

De ET-regelgeving is een fiscale regeling die het mogelijk maakt om werknemers die in het buitenland wonen en tijdelijk in Nederland werken, een belastingvrije vergoeding te geven voor extra kosten die gemaakt worden, omdat zij tijdelijk buiten het land van herkomst werken. In de cao voor uitzendkrachten is het mogelijk gemaakt dat een uitzendbureau en een uitzendkracht afspraken maken om een deel van het loon in te ruilen voor een vergoeding van ET-kosten. Een extraterritoriale uitzendkracht ziet dan af van een stukje belast loon en krijgt in ruil daarvoor een netto vergoeding.

De volgende arbeidsvoorwaarden komen in aanmerking voor uitruil:

  • Een deel van het naar tijdsruimte vastgestelde loon
  • Bovenwettelijke vakantiedagen
  • Toeslagen voor onregelmatigheid en overwerk
  • Compensatie-uren

De volgende ET-kosten (extraterritoriale kosten) komen in aanmerking voor uitruil:

Voor de toepassing van de ET-regeling moet aan een groot aantal voorwaarden worden voldaan, en daarom is onze ondersteuning zeker geen overbodige luxe.

Wat is er zo lastig aan de ET-regelgeving?

De ET-regelgeving is een lastig concept om te begrijpen. En iets wat u niet goed begrijpt, is sowieso moeilijk in de uitvoering. Tijdens de uitvoering moet u ook keuzes maken. Waarover ruilt u uit? Bovendien moet u op elk moment aan het WML en de WAS voldoen, dus tijdens de verloning moeten de ondergrenzen goed bewaakt worden. Maar ook weer niet té goed, want dan blijven voordelen ongebruikt. En ook zien we dat de softwareleveranciers soms een geheel eigen uitleg aan de regels geven, die ook regelmatig aantoonbaar onjuist zijn. Kortom: genoeg reden om de ondersteuning van FlexKnowledge in te schakelen tijdens het uitvogelen van de ET-regeling!

Wat is onze aanpak?

Als u de ET-regeling nog niet gebruikt

Als u nog helemaal geen ervaring hebt met de ET-regeling, geniet u van een uitgebreide ondersteuning. Onze consultant komt bij u langs voor een presentatie van anderhalf tot twee uur om u uit te leggen hoe de regeling werkt, wat de voor- en nadelen zijn en waar de risico’s zitten. Uiteraard kunt u ook al uw vragen stellen.

Als u de regeling gaat gebruiken, vraagt u vervolgens uw softwareleverancier om de regeling in te richten. Afhankelijk van het pakket dat u gebruikt, kunnen wij u adviseren over de aandachtspunten. Indien u gebruikmaakt van FlexService, kan onze consultant de inrichting voor u verzorgen.

Nadat de software is opgeleverd, adviseren wij u bij het testtraject en controleren we de verloning. Als deze is goedgekeurd, kunt u wat ons betreft live!

Naast aanpassingen in de software, dient u rekening te houden met extra onderdelen die u op moet nemen in de arbeidsovereenkomst en allerlei extra formulieren en machtigingen die de werknemer dient te ondertekenen. Ook dit kunnen wij voor u verzorgen.

Als u de ET-regeling wél gebruikt

Ook wanneer u de ET-regeling wel gebruikt, kan onze ondersteuning goed van pas komen. In dat geval kan het geen kwaad ons te laten controleren of deze aan de eisen voldoet, zowel op het gebied van verloning als dossiervorming. De verloning controleren wij op basis van een aantal loonstroken, waarin de diverse situaties voorkomen: wel of geen overuren, uitbetaling en/of opname van reserveringen, feestdagen, wel of geen pensioen, et cetera. Hiervan krijgt u een uitgebreide rapportage op basis waarvan u acties in kunt plannen om de uitvoering te verbeteren. Want in alle jaren van ons bestaan, hebben we nog nooit een loonstrook gezien waaraan helemaal niets mankeerde!

Laat u juist informeren naar de ET-regelgeving

U ziet aan onze aanpak dat we ook hier met minimale investeringen, maximaal resultaat voor u bereiken. Enerzijds om de mogelijkheden optimaal te gebruiken en anderzijds om de risico’s van verkeerd gebruik te voorkomen. Wanneer u meer wilt weten over de regeling en de vergoeding van ET-kosten, vertellen onze consultants u graag alles over de ins en outs van de ET-regelgeving. Heeft u vragen of wilt u advies omtrent uitzendkrachten ontvangen? Bel dan naar 088 – 999 1200 of stuur een e-mail naar info@flexknowledge.nl.