Waar staat FlexKnowledge voor?

FlexKnowledge weet alles over flexibele arbeid. Wij adviseren over wat juist en onjuist is binnen actuele wet- en regelgeving rondom flexibele arbeid. Wij vertalen dit naar een bruikbare aanpak voor de dagelijkse praktijk. Indien gewenst helpen we vervolgens ook bij de implementatie van de wet- en regelgeving in uw organisatie.

De klanten van FlexKnowledge zijn:

  1. Uitleners zoals: uitzendbureaus, payroll-bedrijven, detacheringsbedrijven en brookers
  2. Inleners: organisaties die flexibele krachten inhuren via tussenpersonen

De adviezen van FlexKnowledge zijn altijd met respect voor de belangen van alle partijen, óók die van de werknemer. Wij adviseren over getallen en regelgeving en die zijn goed te objectiveren. Daarom werken wij voor zowel uitleners als inleners zonder dat er sprake sprake is van belangenverstrengeling. Sterker nog: bij de meeste inleners waarvoor we werken, werken we ook voor de uitleners die daar leveren en beide partijen zijn blij met ons, omdat we het wederzijdse begrip vergroten en met onze adviezen zorgen voor een win-win-situatie.

Onze belofte

FlexKnowledge vertaalt ingewikkelde wet- en regelgeving in de flexbranche naar bruikbare praktijk. Dat is wat wij beloven en ook al jaren doen voor onze klanten. En er zijn nogal wat regels waar u mee te maken heeft.

De oplossingen van FlexKnowledge

Een kleine selectie uit de regelgeving en de oplossingen die wij bieden:

  • Inlenersbeloning: samen met FlexNieuws zijn wij initiatiefnemer van CAOWijzer;
  • Kostprijsberekening: onze artikelen op FlexNieuws trekken elk jaar duizenden lezers en onze tool is de standaard in de markt;
  • Wet Arbeidsmarkt in Balans: wij hebben modelovereenkomsten opgesteld die voldoen aan alle eisen;
  • ABUZeker: wij zorgen ervoor dat ook detacheerders voldoen aan de ABU cao en afdragen aan het juiste pensioenfonds met behoud van hun eigen uitstraling en identiteit;
  • Due diligence: bij overnames kunnen wij gespecialiseerd advies geven over de risico’s die er mogelijk zijn m.b.t. de werkingssfeer van andere cao’s en/of pensioenfondsen
  • Privacywetgeving: u moet zich er waarschijnlijk nog van bewust worden, maar wij werken al aan praktische hulpmiddelen om u te helpen;
  • Verzuimbegeleiding van gedetacheerde medewerkers: samen met ARTRA en Verzuimweg hebben we keesz opgericht, een arbodienst die eindelijk snapt waarom uitzendkrachten een andere benadering verdienen dan ‘ gewone’ werknemers.

FlexKnowledge levert consultancy op maat, modellen en tools en verzorgt voor meer dan honderd opdrachtgevers detweede- en derdelijns helpdesk. Wij delen onze kennis op FlexNieuws.

Bewuste keuzes

Wij willen u bewust maken van de keuzes die u heeft als uitlener of als inlener. Zodat u als uitlener niet vergeet de inlener te vertellen welke keuzes u maakt en waarom. Zodat u als inlener een keuze kunt maken: wilt u alleen maar zo goedkoop mogelijk inhuren of wilt u ook ook als opdrachtgever verantwoordelijkheid nemen voor uw flexmedewerkers? FlexKnowledge zet voor u  de alternatieven op een rijtje , met de voor- en nadelen van de verschillende opties.

Onze consultants

FlexKnowledge werkt met een team van zeer ervaren consultants, die aan beide kanten van de tafel veel ervaring hebben. Iedere consultant heeft zijn eigen vakgebied en is daarin specialist. Maar onze consultants kennen elkaar en snappen het werk van de ander. Dat zorgt ervoor dat ze elkaar dus perfect aanvullen!

Denk jij dat je ons team kunt versterken met jouw specialisme? Neem dan eens vrijblijvend contact op met Marcel Reijmers of kijk eerst nog even verder.

Wilt u kennismaken?

Neem dan snel contact op via de mail of telefoon 088 – 999 1200