Over onze videotheek

Op deze pagina vind je korte en langere video’s die wij hebben gemaakt of waaraan we hebben meegewerkt. Er zijn video’s die je gratis kunt bekijken en er zijn betaalde webinars.

De video’s die je gratis kunt bekijken zijn meestal inhoudelijk wat lichter en hebben als doel je te interesseren voor een product of dienst die wij aanbieden. De betaalde webinars zijn echt inhoudelijk en hebben een flinke diepgang. Je kunt deze ‘on demand’ bekijken en na het bestellen ontvang je een factuur die binnen 14 dagen betaald dient te worden. Bij een betaald webinar kun je ook vragen stellen via de chat en deze worden dan door ons zo snel mogelijk beantwoord. Neigen jevragen naar echte consultancy, dan nemen wij contact met je op om een indicatie te geven van de kosten.

Gratis te bekijken

Flexknowledge bij Doe Maar Duurzaam / RTL Z, 18 april 2020

In deze uitzending wordt aandacht besteed aan de risico’s die zowel uitleners als inleners lopen als niet aan de wet- en regelgeving wordt voldaan.

Betaalde webinars, maar gratis voor helpdeskabonnees!

Betaalde webinars kosten € 99,- om te bekijken, maar voor helpdeskabonnees zijn ze gratis. Je wordt gevraagd jezelf in te schrijven en als je daarna het webinar start, ontvang je een factuur als je geen abonnee bent. Je hebt vervolgens 14 dagen de tijd om het webinar te bekijken tot een maximum van 120 of 150 minuten in totaal. Via de chat kun je vragen stellen die wij dan zo spoedig mogelijk via de mail zullen beantwoorden.

Webinar 1: De CO-2 registratie: Rapportageverplichting werkgebonden personenmobiliteit

Al jaren geleden aangekondigd, maar vanaf 1 juli 2024 moet je er dan toch echt aan geloven. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland heeft er een Handreiking en een speciale aanvulling voor onze branche over geschreven, maar het blijft taaie kost. De ultieme uitdaging voor FlexKnowledge om ingewikkelde wet- en regelgeving te vertalen naar bruikbare praktijk. En dat gaan we dus doen. We nemen beide documenten stap voor stap door, zodat je na een uurtje weet wat je moet doen en waar je op moet letten. We geven je ook zoveel mogelijk tips en tricks om er daarna met frisse tegenzin zelf mee aan de slag te gaan.

Webinar 2: ZZP-dienstverlening

Tijdens dit webinar vertelt onze consultant Evert Hondema je de laatste stand van zaken op dit gebied. De volgende onderwerpen komen aan bod: de huidige en toekomstige wetgeving (DBA en VBAR), fiscale aspecten, de risico’s die je loopt en wat je kunt doen om die te verminderen, de verschillen tussen bemiddeling en tussenkomst en de gevolgen die dit heeft voor contractvorming en facturering en last but not least de aandachtspunten bij het werken met buitenlandse ZZP’ers.

Webinar 3: Praktisch en verstandig omgaan met ADV

Van alle onderdelen van de inlenersbeloning levert een juiste toepassing van de ADV in de praktijk en tijdens SNCU-controles de meeste problemen op. Daarom hebben we in dit webinar alle varianten nog eens duidelijk op een rijtje gezet en vertellen we van elke optie de voor- en nadelen en het effect ervan op de kostprijs.

Webinar 4: Hoe zit het ook alweer met je arbo-verplichtingen?

Er komt steeds meer aandacht voor arbo-wetgeving. We weten het, het is al 25 jaar verplicht, maar we doen het zelden: het doorgeleiden van de RI&E. Het gaat nu eindelijk gehandhaafd worden! Sinds 2019 moet je minstens een Basiscontract hebben met je Arbodienst en moet je een preventie-medewerker hebben. Heb je die ook? Je moet ‘iets’ met de klokkenluidersregeling, je moet anti-discriminatiebeleid hebben, je moet een vertrouwenspersoon hebben voor meldingen over grensoverschrijdend gedrag en er komt nog meer aan. We zetten het allemaal voor je op een rijtje zodat je je in ieder geval bewust wordt van de zaken die je wellicht nog moet (en wilt) regelen. Ook introduceren wij een nieuwe dienst: de externe vertrouwenspersoon van FlexKnowledge!

Webinar 5: De loonstrook lezen en begrijpen

Wil je je loonstrook leren lezen en controleren? Hoe worden de reserveringen precies berekend ? Is de inhouding ZW-A bruto of netto? Wat zijn de juiste grondslagen? Welke loonbelastingtabel van toepassing is? Met een cao en wetgeving die regelmatig wijzigen, moet je de regels niet alleen kennen, maar ze ook kunnen vertalen naar de loonstrook. Nettie Alkema neemt je tijdens dit webinar mee door een aantal loonstroken uit verschillende softwarepakketten en vertelt je er alles over.

ET-regeling, de basis

De ET-regeling kan heel interessant zijn voor  werknemer én werkgever, maar bij de uitvoering ervan, heb je met nogal wat verschillende wetten en regels te maken. Denk aan de CAO, de WML, de WAS en de regels rondom de certificering van huisvesting. Als je het gebruik van de ET-regeling overweegt, moet je dat goed voorbereiden om later naheffingen van SNCU en STiPP te voorkomen. Met dit webinar legt u een goede basis.

Kostprijs en andere actualiteiten 2024, deel 1 en/of Kostprijs en andere actualiteiten 2024, deel 2

In deel 1 komen komen de kostprijswijzigingen en het wettelijk minimum uurloon aan bod.

In deel 2 behandelen we de ontwikkelingen in de CAO, de verplichte certificering ZZP’ers en andere wijzigingen in wet- en regelgeving voor 2024.