Gezocht: Consultant met veel verstand van verloning en ET-regeling

Ben jij de doener die ook graag nadenkt? De ervaren medewerker salarisadministratie, senior-intercedent of NEN/SNCU-inspecteur die zowel administratieve taken als relatiebeheer fantastisch vindt? Die altijd verder wil kijken en ook daadwerkelijk kijkt dan zijn of haar neus lang is? Die aan een half woord genoeg heeft om tot de kern door te dringen?  Dan wil FlexKnowledge graag in gesprek met je!

Wie en wat is FlexKnowledge?

FlexKnowledge is al meer dan 10 jaar een toonaangevend adviesbureau in de flexbranche. Door de lezers van FlexMarkt zijn wij in 2023 gekozen tot de beste bureau in ons vakgebied. Wij adviseren zowel uitleners als inleners over alles wat te maken heeft met flexibele arbeid. Dat doen we met een team van 5 consultants die allemaal hun eigen specialisme hebben. Met dit team kunnen we vrijwel alle vraagstukken in de mid- en backoffice aan. Elk jaar helpen we ongeveer 400 verschillende bedrijven met onze producten en diensten. De spil waar alles om draait, is de commerciële helpdesk waar we onze klanten kennen en helpen alsof het collega’s zijn. We zijn voor onze klanten het verlengstuk van HR, Salarisadministratie en Commercie.

Vragen gaan over inlenersbeloning, arbeidsrecht, CAO’s, verzuim, kostprijs en alles wat je verder maar kunt bedenken. Onze antwoorden zijn vakkundig, onafhankelijk, snel en betrouwbaar, niet alleen rekening houdend met commerciële belangen maar óók met die van de werknemer. Met onze antwoorden zit je eigenlijk altijd ‘veilig’. FlexKnowledge wordt gerespecteerd en vertrouwd en daar zijn we trots op!

De consultants zijn ieder toonaangevend in hun vakgebied: verloning en ET-regeling,  ZZP, buitenlandse werknemers in buitenlandse loondienst, verzuim en FlexService Software. De consultants doen vaak kortdurende projecten bij onze klanten vanuit de gedachte dat die het daarna zelf moet kunnen. Ook beantwoorden ze de echt specialistische vragen. Verder begeleiden we klanten bij onderzoeken van StiPP en SNCU, verzorgen we presentaties, schrijven artikelen voor FlexNieuws, Flexmarkt en XpertHR Flex en organiseren we webinars en seminars.

Voor 2025 en 2026 staat er weer de nodige nieuwe wet- en regelgeving op stapel. Denk aan het toelatingsstelsel (de WTTA), de Wet Meer zekerheid voor Flexwerkers en de nieuwe regels voor ZZP’ers (de Wet VBAR). Vooruitlopend daarop breiden we nu alvast het team uit, zodat jij en wij er op tijd klaar voor zijn! We zoeken daarom een consultant die veel ervaring heeft met de loonadministratie/verloning van uitzendkrachten, de ET-regeling, kennis heeft van inlenersbeloning en de uitzendcao. Alles wat je verder meebrengt is heel erg meegenomen!

Wie en wat zoeken we?

De ideale kandidaat is natuurlijk een schaap met 5 poten. Die zijn zeldzaam en dat beseffen we. Maar omdat we binnen FlexKnowledge zoveel verschillende dingen doen, moet je dat eigenlijk wel zijn. Je moet snel kunnen schakelen tussen taken en onderwerpen en het echt leuk vinden om bij wijze van spreken elk halfuur met iets totaal anders bezig te zijn.  

De meeste vragen kun je (na je inwerkperiode) binnen 15 tot 30 minuten beantwoorden, maar soms zijn het echte uitzoekklussen waar je je helemaal in moet vastbijten. En waar het grijs gebied is, proberen we er voor onze klanten toch zoveel mogelijk zwart/wit van te maken, zodat die weet wat wel en niet kan.

Je hebt veel contact met de klanten, vooral via mail, telefonisch of via Teams. Het team is klein en daarom moet je er goed tegen kunnen alleen of met zijn tweeën te werken. Dat doe je in principe vanuit ons prachtige kantoor in Nieuw-Vennep, op 5 auto-minuten van knooppunt Burgerveen, maar ook goed bereikbaar met OV. Vanwege de aankomende verplichte certificering, verwachten we steeds meer vraag naar ondersteuning bij de verloning en de ET-regeling. Daar zal voor onze nieuwe collega dan ook de nadruk op komen te liggen en op die gebieden verwachten we dus al veel kennis en ervaring. Je gaat klanten voorlichten over de ET-regeling, helpen bij de inrichting en vooral ook veel loonstroken controleren. Ook worden we steeds vaker door inleners gevraagd om de loonstroken van hun leveranciers te controleren op juiste toepassing van de inlenersbeloning. Ook begeleiden we controles van SNCU en StiPP bij onze klanten. Waar nodig kun je terugvallen op de kennis van onze consultants, in het bijzonder Nettie Alkema, die deze werkzaamheden ook uitvoert. Daarnaast beantwoord je samen met Marcel Reijmers vragen die binnenkomen bij de helpdesk en assisteer je bij de organisatie van de webinars en seminars, bereid je mailingen voor en houd je het CRM-systeem bij.

Wat vragen we?

  • Je beschikt over minimaal HBO werk- en denkniveau, waarbij we het niveau belangrijker vinden dan het diploma
  • Je hebt minimaal 5 jaar ervaring in de uitzend/paroll/detacheringsbranche, bij voorkeur met salarisadministratie en arbeidsmigranten
  • Je bent administratief zeer sterk en behendig met Word en Excel
  • Je vindt het leuk om kennis over te dragen aan anderen
  • Je beschikt over overtuigingskracht
  • Je bent flexibel, zelfstandig, resultaatgericht en stressbestendig
  • Je wilt in loondienst (blijven) werken

Wat bieden we?

Een leuke en afwisselende baan bij een toonaangevend adviesbureau. Werktijden en -dagen zijn nader in te vullen, maar we denken aan 32 tot 40 uur per week. Je werkt vanuit Nieuw-Vennep, maar op termijn is gedeeltelijk thuis werken mogelijk. Over het salaris e.d. gaan we graag met je in gesprek. Voorop staat dat we iemand zoeken die bij ons past en het werk aankan. Dat daar goede arbeidsvoorwaarden bij horen is dan vanzelfsprekend. Interesse? Neem dan snel contact op met Marcel Reijmers via mail of telefonisch: mreijmers@flexknowledge.nl of 06-51508207. Uiteraard wordt je sollicitatie zeer vertrouwelijk behandeld!