Onze consultants

FlexKnowledge is een 100% dochter van MR FlexwerkAdvies BV, waaronder ook Comformation valt. Eigenaren van MR Flexwerkadvies BV zijn Marcel Reijmers en Maurits de Koning. Directeur van FlexKnowledge is Marcel Reijmers.

Marcel Reijmers

Marcel Reijmers werkt sinds 1994 in de flexbranche. Hij adviseert en begeleidt intermediairs en inleners bij vraagstukken rondom o.a. wet- en regelgeving in de flexbranche, kostprijzen, sectorindeling, inlenerbeloning, CAO’s, arbeidsovereenkomsten, Algemene Voorwaarden en arbo- en verzuimbeleid. Hij was bedenker en eindredacteur van de CAOWijzer en is columnist bij FlexNieuws. Van 2008 tot 2013 heeft hij HelloFlex People ontwikkeld van concept tot een organisatie met 150 aangesloten intermediairs. In die rol heeft hij ook diverse intermediairs geadviseerd en begeleidt bij het starten van hun bedrijf.

Eerder in zijn loopbaan heeft Marcel ruim 13 jaar bij de Luba Groep gewerkt, waarvan de laatste 7 jaar als manager Organisatie & Kwaliteit. Hij ontwikkelde en gaf trainingen op het gebied van de CAO en wet- en regelgeving. Als projectmanager namens Luba is hij verantwoordelijk geweest voor de ontwikkeling en daaropvolgende implementatie van FlexService software. Samen met UWV Leiden heeft hij in 1999 aan de wieg gestaan van de huidige manier van verzuimbegeleiding in de uitzendbranche. Ook heeft hij geparticipeerd in diverse projecten bij de ABU en STAF over arbo- en verzuimbeleid en was hij lid van de commissie Screening die adviseert over NEN-4400.

Neem contact op met Marcel
Mail of telefoon: +31(0)6 5150 8207

Enkele van onze consultants
FlexKnowledge heeft een uitgebreid netwerk van experts met wie wordt samengewerkt. Voor vraagstukken die te maken hebben met beloning en verloning, krijgt u te maken met Nettie Alkema. Voor vraagstukken die gerelateerd zijn aan uitzendsoftware, werken wij met Dirk van Dijk en wil je ondersteuning bij procesverbetering, dan is Monique van der Wel de beste match.

 

Nettie Alkema

Nettie Alkema heeft zich sinds september 2015 als consultant bij FlexKnowledge aangesloten. Nadat ze haar carrière ruim 20 jaar geleden bij Randstad Uitzendbureau is gestart heeft ze haar sporen ruimschoots verdiend in de wereld van de salarisadministratie. Ze heeft uitgebreide kennis van sociale en fiscale wetgeving, is bekend met de toepassing van een groot aantal Cao’s en heeft zich uitvoerig verdiept in de Werkkostenregeling. Door de jaren heen heeft ze voornamelijk voor administratie- en accountantskantoren gewerkt. De uitzendbranche bleef echter trekken en inmiddels is ze weer terug bij haar roots. Ze heeft zich uitvoerig verdiept in grensoverschrijdende arbeid en heeft zich toegelegd op de optimalisering van het gebruik van de ET-regeling.

Nettie’s handelwijze kenmerkt zich door openheid en eerlijkheid. Doe wat je zegt en zeg wat je doet is haar motto en dit komt in haar werk tot uiting. Ze is analytisch zeer sterk en een betrokken en gemotiveerd adviseur.

 

Dirk van Dijk

Dirk van Dijk werkt sinds 1998 in de Flexbranche. Na twee afgeronde studies, Bedrijfskunde en Technische Informatica in Eindhoven, heeft hij zich gericht op het punt waar Bedrijfskunde en Informatica bij elkaar komen; in de software waarmee de flexbranche werkt. Eerst in de rol van intercedent en de sales binnendienst, later als IT manager van een uitzendbureau keten en vanaf 2004 als businessconsultant voor FlexService en in die software heeft hij zich gespecialiseerd.

In de rol van consultant adviseert en begeleidt hij gebruikers van software in het vertalen van werkwijzen in de operatie naar instellingen in de software. Dit kan dan zowel zaken voor de Frontoffice als Backoffice betreffen. Denk daarbij aan het doorvoeren van wijzigingen in de wet- en regelgeving, aanvullende sector indelingen of wijzigingen daarin, een correcte toepassing van de inlenerbeloning, (management)rapportages, controles en signaleringen, inrichting van voorsteltrajecten en mailingen daaromtrent, search en matching etc.

Ook verzorgt Dirk maatwerk trainingen en workshops in het gebruik van de uitzendsoftware op basis van best practices en tips&tricks bij klanten op locatie. Een krachtig middel om het kennisniveau van de organisatie te verhogen en snel verbetertrajecten door te voeren.

 

Dyoerdt Alkema

Foto van DyoerdtDyoerdt Alkema is 4e jaars rechtenstudent en werkt sinds januari 2021 als aankomend jurist bij FlexKnowledge. Met een dubbele bachelor rechtsgeleerdheid en bedrijfskunde heeft hij een goede basis van waaruit hij allerhande juridische vraagstukken behandelt. Dyoerdt werkt secuur en is in staat om bij complexe problemen een helder en concreet advies te formuleren.

 

Monique van der Wel

Monique heeft zich sinds december 2017 als consultant bij FlexKnowledge aangesloten. Haar werkervaring kent een gedegen en professionele basis in de flexbranche met verantwoordelijkheden als consultant, operationeel manager, project- en procesmanager.

Ben je op zoek naar iemand die jouw nieuwe ideeën of veranderingen kan vertalen naar kleine stappen en processen dan kan Monique je daar goed mee helpen.

In haar huidige rol als consultant helpt zij organisaties om processen in kaart te brengen en heldere structuren neer te zetten.  Dit vanuit de overtuiging dat nieuwe ideeën geboren worden in chaos en verwarring en dat daarna overzicht en structuur nodig zijn om vervolgstappen te kunnen zetten. Haar kracht ligt in het  daadkrachtig faciliteren van dit proces, waarbij zij rekening houdt met –het tempo en de kwaliteiten van- de mensen.

2018 stond in het teken van het meenemen van uitzendorganisaties in de nieuwe wetgeving AVG, zowel door middel van het creëren van bewustzijn met zgn. opstartsessies als in het faciliteren van  implementaties in een rol van projectleider. Vanaf 2019 gaat Monique dergelijke sessies ook verzorgen als het gaat om Arbo en Verzuim, Anti-discriminatie en de Wet Arbeidsmarkt in Balans.

Daximiliaan de Keizer

Dax is onze jongste consultant. Een ZZP’er zoals de Belastingdienst die graag ziet. Volledig onafhankelijk werkend, ondernemend en accepteert in de basis geen leiding of toezicht. Dat is echter in de praktijk nogal onhandig, dus we zijn op zoek naar een goede modus….