Transparante en Voorspelbare Arbeidsvoorwaarden, Webinar van 1 uur

21 juni 2022 10:00
Via WebinarGeek

Wet Transparante en Voorspelbare Arbeidsvoorwaarden

Op 1 augustus wordt de Wet implementatie EU-richtlijn transparante en voorspelbare arbeidsvoorwaarden voor werkgevers ingevoerd. Die gaat óók gelden voor uitleners, zoals uitzendbureaus, payrollers en detacheerders. De wet brengt een aantal veranderingen met zich mee. Zo moet nóg meer informatie worden verstrekt over de beloning en andere arbeidsvoorwaarden, moet scholing vaker door de werkgever worden betaald en mag er geen terugbetalingsregeling voor worden afgesproken en het verbieden van nevenactiviteiten wordt aan banden gelegd. De wet brengt dus zowel administratieve als praktische wijzingen met zich mee.

Webinar Transparante en Voorspelbare Arbeidsvoorwaarden

FlexKnowledge vertaalt ingewikkelde wet- en regelgeving naar bruikbare praktijk. Dat doen we dus ook tijdens dit webinar! In een uurtje praat Marcel Reijmers je bij over de volgende onderdelen van de wet:

  • De informatieplicht over de arbeidsvoorwaarden wordt uitgebreid. Soms mag je verwijzen naar de CAO, soms niet meer.
  • Je moet meer zekerheid geven over het arbeidspatroon, dus bijv. de dagen en tijden waarbinnen iemand opgeroepen kan worden. Na 26 weken mag de werknemer ook om meer zekerheid vragen.  Ga je daar niet mee akkoord, dan moet je dat goed motiveren.
  • Je kunt werknemers niet zomaar verbieden nevenwerkzaamheden te verrichten. Je zult dat goed moeten kunnen onderbouwen, anders is het beding nietig.
  • Voor verplichte scholing mag je geen terugbetalingsregeling meer afsluiten

Voor al deze punten maken we de vertaalslag naar de praktijk, zodat je na het webinar weet wat je doen om de wet in ieder geval naar de geest goed uit te voeren.

Wie is de spreker?

Het programma wordt verzorgd door Marcel ReijmersNettie Alkema is ook aanwezig om vragen op haar vakgebied te beantwoorden.

Voor wie is het?

Dit webinar is bedoeld voor hoger commercieel middenkader, manager en teamleider salarisadministratie, financieel managers of directeuren van uitzenders, detacheerders en payrollers, maar ook andere geïnteresseerden zijn natuurlijk van harte welkom!

Wanneer is het?

Dinsdag 21 juni van 10. 00 tot 11.00 uur. Is die dag of dat tijdstip niet handig? Schrijf dan toch in: je kunt het webinar 14 dagen daarna nog terugkijken en ook je vragen worden gewoon beantwoord.

Wat kost het?

Deelname kost € 95,- excl. BTW per webinar. Door in te schrijven verplicht je je dit bedrag te betalen. Je ontvangt de factuur enkele dagen voor het webinar plaatsvindt. Voor helpdeskabonnees is het webinar voor 1 deelnemer gratis, voor collega’s ontvang je een factuur van € 35,- per persoon. Na inschrijving ontvang je een bevestiging van je registratie per e-mail.

Inschrijven?

Dat kan via deze link. Hij opent in een nieuw scherm.