On demand: Nieuwe CAO en Kostprijs per 1 juli 2023

31 oktober 2023
On demand webinar

Per 1 juli 2023 is er een nieuwe CAO voor Uitzendkrachten en daardoor wijzigt de kostprijsopbouw ingrijpend. De verwachting is dat de kostprijs met 2 tot 2,5% zal stijgen. Niet alleen de kostprijsfactor wijzigt, maar ook de inlenersbeloning wordt verder uitgebreid. Hoe ga je dit alles verwerken in de tarieven en de loonadministratie?

De CAO wijzigt ingrijpend vooral waar het gaat om arbeidsongeschiktheid. Heel kort samengevat: contracten met uitzendbeding eindigen niet meer bij ziekte. In principe moet je maximaal 4 weken zelf het verzuim gaan doorbetalen; ook bij contracten zonder uitzendbeding in fase A/1+2 komt er een verplichte aanvulling op de ziektewet die maximaal 2 jaar duurt; er komt in alle gevallen één wachtdag en de wachtdagcompensatie verdwijnt. Tijdens dit webinar lichten we deze en de andere wijzigingen toe en gaan we uitgebreid in op de gevolgen voor de kostprijsopbouw en de kostprijsfactoren.

Omdat de kostprijsopbouw en de kostprijsfactor wijzigt voor alle contractvormen in fase A/1+2, hebben we ook een nieuwe versie van de kostprijstool uitgebracht, zodat je kunt bepalen wat de gevolgen voor je eigen situatie zullen zijn.

Bekijken van dit webinar kost € 95,- excl. BTW. Door in te schrijven verplicht je je dit bedrag te betalen.  Voor helpdeskabonnees kost het webinar € 45,- per persoon.