Webinar Actualiteitenochtend i.s.m. ARTRA

5 april 2022 09:30
Online webinar

Online Actualiteitenochtend voor de flexbranche

Op 5 april 2022 organiseert artra een nieuwe Actualiteitenochtend. Tijdens deze ochtend leer je alles over de actuele ontwikkelingen rondom de wet- en regelgeving voor de flexbranche. Denk aan: veranderingen in verlofregelingen en omgaan met arbeidsconflicten. Ook komen de gevolgen van de nieuwe uitzend-cao in de praktijk aan bod. In drie sessies met gerenommeerde sprekers ben jij weer volledig op de hoogte van alle ins en outs.

Actualiteitenochtend 5 april 2022

In 2022 komen er weer veel wijzigingen in wet- en regelgeving op de uitzendbranche af. Zo ook de nieuwe cao voor uitzendkrachten. Daarvan zijn nu de eerste gevolgen in de praktijk al zichtbaar. Waarmee moet je rekening houden?

Daarnaast is de Wet Arbeid en Zorg (WAZO) aangepast. Wist je dat ouders per 2 augustus 2022 de eerste negen weken na de bevalling deels doorbetaald krijgen? Dat moet je faciliteren.

Ook zeer actueel: er komt een nieuwe STECR Werkwijzer aan. Dit handboek beschrijft hoe je omgaat met arbeidsconflicten, en in het bijzonder het arbeidsconflict met ziekmelding (en de preventie daarvan). Met steeds meer gevallen van grensoverschrijdend gedrag, neemt de kans op arbeidsconflicten toe. Ben jij voorbereid?

Onze experts praten je in een ochtend bij

Uiteraard wil jij tijdig kunnen inschatten wat de gevolgen zijn van veranderende wet- en regelgeving. Waar moet je zoal aan denken? Hoe maak je de vertaalslag naar de praktijk? Onze experts vertellen je niet alleen wat er wijzigt, maar geven ook praktische tips en praktijkvoorbeelden hoe hiermee om te gaan.

Steeds wordt in sessies de actuele stand van zaken toegelicht. Sprekers geven aan wat de kansen en gevolgen zijn voor flexondernemers en geven tips die direct toepasbaar zijn in jouw praktijk. De cursus is online en na afloop heb je toegang om de drie sessies terug te kijken.

Samengevat

Ben je een senior intercedent, (vestigings-)manager, directeur of ondernemer? Laat je dan in een ochtend bijpraten door drie experts!

Datum: 5 april 2022

Tijdstip: 09.30 – 12.30 uur. En kun je dan niet? Geen probleem. Na afloop zijn alle sessies on demand terug te kijken.

Locatie: online via Zoom. Je ontvangt een link voor deelname.

Tarief: deelname kost €199 per persoon (excl. btw). Bij deelname van 3 personen van dezelfde organisatie geldt 3+1 gratis (6+2; 9+3; etc.). De korting wordt na inschrijving op de factuur verrekend.

Inschrijven:

Je wordt in één ochtend helemaal bijgepraat en je beschikt over de meest actuele, praktijkgerichte kennis. Schrijf je dus snel in!
Voor aanvang van dit event ontvang je een e-mail met informatie en een link voor het bijwonen van dit online event.

Op het programma

09:25 – 09:30 Log in met je inlogcode.
09:30 – 09:35 Welkom en introductie door Ellen van Hierden, directeur artra
09:35 – 10:25 Sessie 1: Omgaan met arbeidsconflicten – Pascal Willems

Pascal Willems praat je aan de hand van praktische voorbeelden uit de dagelijkse praktijk bij over omgaan met arbeidsconflicten. Vragen die aan bod komen:

 • Wat is de (juridische) waarde van de STECR Werkwijzer Arbeidsconflicten?
 • Welke preventieve middelen heb je om arbeidsconflicten zo veel mogelijk te voorkomen?
 • Hoe moet je omgaan met een ziekmelding als gevolg van een arbeidsconflict?
 • Hoe voorkom je een loonsanctie bij een verzuimgeval waarbij een arbeidsconflict speelt?
 • Wat is een arbeidsconflictenprotocol en hoe gebruik je dit?
 • Hoe moet je omgaan met een advies van een bedrijfsarts om eerst het conflict op te lossen voordat de werknemer weer kan re-integreren?

10:25 – 10:35 Korte pauze

10:35 – 11:25 Sessie 2: Veranderingen in verlofregelingen – David Lagarrigue

De volgende verlofvormen en wijzigingen in verlofvormen komen aan bod:

 • Vakantieverlof
 • ATV/ADV
 • ‘Bijzonder verlof’ op grond van de Wet Arbeid en Zorg
  1. Zwangerschaps- en bevallingsverlof
  2. (Aanvullend) geboorteverlof
  3. Ouderschapsverlof
 • Onbetaald verlof

11:25 – 11:35 Korte pauze

11:35 – 12:25 Sessie 3: De gevolgen in de praktijk van de nieuwe uitzend-cao – Marcel Reijmers

Marcel Reijmers gaat in zijn bijdrage in op de gevolgen van de nieuwe uitzend-cao voor de praktijk van uitzendondernemingen. Onderwerpen die aan bod komen:

 • Wijzigingen in de inlenersbeloning
 • Nieuwe regels rondom de arbeidsmigranten
 • Inschaling van medewerkers

Reijmers besteedt extra aandacht aan het overgangsrecht en dan vooral hoe je slim moet contracteren om te voorkomen dat je volgend jaar onverwacht en/of ongewenst medewerkers in fase B of C blijkt te hebben. Ook gaat hij in op de wijzigingen die in de volgende cao verwacht worden.

12:25 – 12:30 Afsluiting