Verantwoord werken met arbeidsmigranten

8 juli 2020 15:00
Webinar

Verantwoord werken met arbeidsmigranten

Als werkgever moet je zorgen voor goede huisvesting en goed vervoer. Goed werkgeverschap is belangrijk. Hoe zorg je ervoor dat je een gezonde marge hebt om aan dat goed werkgeverschap invulling te geven? Hoe kun je verantwoord blijven ondernemen? Hoe neem je je opdrachtgevers daarin mee?

Om je hierop voor te bereiden, organiseren artra, FlexKnowledge en VRF Advocaten op woensdag 8 juli een webinar.

Goed werkgeverschap

In Nederland werken naar schatting 400.000 arbeidsmigranten uit de Europese Unie. We hebben deze arbeidsmigranten hard nodig om kersen en aardbeien te plukken, vrachtwagens te laden en de productie in fabrieken door te laten draaien. Maar de coronacrisis bewijst dat dit ook een kwetsbare groep medewerkers is. Het inderhaast opgerichte Aanjaagteam arbeidsmigranten, onder leiding van oud SP-leider Emiel Roemer, pleit er dan ook voor om arbeidsmigranten o.a. een eigen slaapkamer te geven en hen te registreren.

Tijdens het webinar ‘Verantwoord werken met arbeidsmigranten’ praten wij je bij en beantwoorden wij live je vragen. Enkele vragen die aan de orde zullen komen:

  • Wat betekent het rapport van het Aanjaagteam voor jouw onderneming?
  • Welke kansen liggen er voor jou en je opdrachtgever op het gebied van vervoer, huisvesting, en zorgverzekering van arbeidsmigranten?
  • Welke afspraken moet je met het oog op de toekomst met arbeidsmigranten maken?
  • Welke afspraken maak je met opdrachtgevers over arbeidsmigranten?
  • Welke risico’s lopen jij en je opdrachtgever als je niet aan alle regels voldoet?
  • Wat staat je in de toekomst te wachten als het gaat om uitruil van arbeidsvoorwaarden en inhoudingen en verrekeningen? Hoe kun je daar nu al op anticiperen?
  • Waar liggen nog kansen wat betreft de toepassing van de ET-regeling?

De sprekers

Deze en andere vragen worden onder leiding van Ellen van Hierden (artra) door Hendarin Mouselli (partner VRF Advocaten) en Marcel Reijmers (FlexKnowledge) beantwoord. Zo kun je ook in de toekomst gebruik blijven maken van de meerwaarde van jouw arbeidsmigranten. Bovendien ben je goed voorbereid op alle toekomstige wet- en regelgeving.

Het programma voor het webinar ziet er als volgt uit:

15.00 – 15.05 uur: introductie door Ellen van Hierden (artra)

15.05 – 15.30 uur: presentatie en beantwoording vragen door Hendarin Mouselli (VRF Advocaten)

15.30 – 15.55 uur: presentatie en beantwoording vragen door Marcel Reijmers (FlexKnowledge)

15.55 – 16.00 uur: afsluiting

Wanneer?

woensdag 8 juli 2020, 15.00 uur

Voor wie?

Directies van uitzend- en payrollondernemingen, HR-managers en (bedrijfs)juristen.

Aanmelden en kosten

Je kunt je tot uiterlijk 6 juli a.s. aanmelden via de knop rechtsboven op deze pagina. Na aanmelding ontvang je een unieke en persoonlijke link waarmee je kunt inloggen op het webinar Mocht je toch niet kunnen kijken, dan kun je het webinar later alsnog via de replay bekijken.

De kosten voor dit webinar bedragen €75,00 ex. btw.

Door in te schrijven, ga je  ermee akkoord dat Flexknowledge je factureert voor dit webinar. Dat zullen wij voorafgaand aan het webinar doen. Betalen kan via Ideal of via een factuur achteraf met een betaaltermijn van 14 dagen. Wil je een factuur, gebruik dan de code ‘factuur’ tijdens het inschrijven. De gegevens die  je invult bij de inschrijving worden gedeeld met onze partners artra en VRF Advocaten.

Wij organiseren dit webinar samen met artra en VRF Advocaten. het is daarom niet gratis voor onze helpdeskabonnees.