Actualiteitenochtend i.s.m. artra

15 november 2022 09:25
Online

De volgende online Actualiteitenochtend vindt 15 november 2022 plaats. Deze zal in het teken staan van de cases die certificeringsorganisaties Normec VRO en Bureau Cicero tegenkomen bij uitzendorganisaties. Daarnaast zal Marcel Reijmers ingaan op zogenaamde ‘verborgen kosten’. 

Voorkom boetes

Als uitzendorganisatie moet je aan nogal wat wet- en regelgeving voldoen. Een foutje is dan ook zo gemaakt. Een inspectie van een certificerende instelling zoals Normec VRO of Bureau Cicero zet de boel op scherp. Heb je overal aan gedacht? Is alles goed geregeld? Maak je te goeder trouw een foutje, dan volgt een waarschuwing of mogelijk een boete.

Een foutje is dus snel gemaakt. Uit onwetendheid of door slordigheid. Tijdens deze Actualiteitenochtend gaan we in op veelgemaakte fouten die Bureau Cicero en Normec VRO tegenkomen bij hun inspecties. Ze leggen uit wat er misgaat en wat je eraan kunt doen, zodat jij die fout nooit (meer) maakt! Daarnaast komen ook veelvoorkomende misverstanden en onderwerpen waarover veel vragen binnenkomen aan de orde. Zo voorkom je misstanden en boetes en krijg je verbeterpunten snel in beeld.

Praktische informatie

Datum: 15 november 2022

Tijdstip: 09.30 – 12.30 uur. En kun je dan niet? Geen probleem. Na afloop zijn alle sessies on demand terug te kijken.

Locatie: online via Zoom. Je ontvangt een link voor deelname.

Tarief: deelname kost €199 per persoon (excl. btw). Bij deelname van 3 personen van dezelfde organisatie geldt 3+1 gratis (6+2; 9+3; etc.). De korting wordt na inschrijving op de factuur verrekend.

Inschrijven:

Je wordt in één ochtend helemaal bijgepraat en je beschikt over de meest actuele, praktijkgerichte kennis. Schrijf je dus snel in!
Voor aanvang van dit event ontvang je een e-mail met informatie en een link voor het bijwonen van dit online event.

Het programma

09:25 – 09:30 Log in met je inlogcode.
09:30 – 09:35 Welkom en introductie door Ellen van Hierden, directeur artra
09:35 – 10:20 Sessie 1: Goed voorbereid op een inspectie – Arjan Boer (Normec VRO)

Arjan Boer gaat in deze sessie uitgebreid in op de inspectie van een uitzendorganisatie. Hoe ziet een inspectie eruit? Hoe bereid je je er op voor? Boer geeft ook aan welke ‘fouten’ hij regelmatig tegenkomt en wat aandachtspunten zijn. Vervolgens licht hij er een onderwerp specifiek uit: de ET-regeling. In alle softwarepakketten gaat het momenteel mis met de ET-regeling. Wat kun je daar het beste mee doen?

10:20 – 10:30 Korte pauze

10:30 – 11:15 Sessie 2: Actuele aandachtspunten inspectie – Maarten de Jong (Bureau Cicero)

Tips & tricks voor inspectie: Tijdens een inspectie komt er heel wat op je af. Maarten de Jong geeft handige tips, zodat je als uitzendondernemer met vertrouwen een inspectie tegemoet gaat.

PAWW verplichting: Vanaf 1 augustus kunnen uitzendkrachten aanspraak maken op een PAWW-uitkering. Uitzendorganisaties moeten premies afdragen aan Stichting PAWW en hun uitzendkrachten informeren dat ze mogelijk na afloop van de wettelijke WW- of loongerelateerde WGA-uitkering recht hebben op een private verlenging van deze uitkering. Hoe richt je dit in en waar moet je rekening mee houden?

Uitstel van betaling en inspecties: Uitzendondernemingen die tijdens de coronacrisis uitstel van betaling hebben gekregen van de Belastingdienst, moeten per 1 oktober af gaan betalen. Dit wordt als een risicoverhogende factor gezien. Daarom gaat de inspectiefrequentie van de inspecties van SNA (Stichting Normering Arbeid) naar eens per drie maanden. Deze verhoogde inspectiefrequentie geldt tot het gehele bedrag aan de Belastingdienst is voldaan. Maarten licht dit toe en geeft aan wat de consequenties zijn.

11:15 – 11:25 Korte pauze

11:25 – 12:10 Sessie 3: Verborgen kosten – Marcel Reijmers (FlexKnowledge)

In deze derde sessie gaat Marcel Reijmers in op de zogenaamde ‘verborgen kosten’, waar iedere uitzendonderneming mee te maken heeft. Zo komen onder andere aan de orde: Wat kost een zieke uitzendkracht nou echt? Moet ik kiezen voor een abonnement bij de arbodienst waar alles inzit of is apart betalen voor elke dienst juist aantrekkelijker? Hoe bereken ik het verzuimpercentage? Ook de basisregeling van StiPP krijgt nu 8% premie en een uurfranchise. Hoe ga ik daarmee om in de kostprijs? Wat zijn de kosten van een opleiding? Welke kosten vallen wel of niet onder de scholingsverplichting van 1,02%?

12:10 – 12.25 Rondetafelgesprek over de verplichte certificering van uitzendbureaus vanaf 2025

Het kabinet heeft aangekondigd dat er een verplichte certificering komt voor uitzendbureaus. Naar verwachting gaat de verplichting in 2025 in. De certificeringsplicht moet ervoor zorgen dat uitzendbureaus zich aan de regels houden. In gesprek met Ellen van Hierden delen de experts Julisa Fereijra – Phelipa Arjan Boer (beiden van Normec VRO), Maarten de Jong (Bureau Cicero) en Marcel Reijmers (FlexKnowledge) hun inzichten over de certificeringsplicht.

12:25 – 12:30 Afsluiting