Rekentool om de NOW 2.0 eerst in te schatten en daarna te monitoren

De Tweede Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging voor behoud van Werkgelegenheid (NOW2.0) is in de basis een mooie subsidieregeling van de overheid. We hebben hier een blog over gepubliceerd op FlexNieuws. Je vindt hem hier Een korte samenvatting.

De regeling is weliswaar mooi, maar gezien de snelheid waarmee hij ontwikkeld is en het enorme aantal bedrijven dat er gebruik van gaat maken, is er geen maatwerk. Dat zorgt ervoor dat u ook de NOW2.0 niet direct aan moet vragen, maar eerst strategisch moet gaan rekenen. Als uw loonsom voor jumi, juli, augustus en septeber samen minder is dan vier keer de loonsom van maart, is de kans namelijk groot dat u helemaal geen subsidie krijgt! Alleen weet u dat achteraf pas zeker! Als u in de tussentijd de werknemers wel in dienst hebt gehouden, dan heeft u daarna een dubbel probleem!

Daarom heeft FlexKnowledge ook voor de NOW2.0 een tool ontwikkeld om verschillende scenario’s door te rekenen. U kunt dan het effect van hogere en lagere omzetten en loonsommen op de uiteindelijke subsidie snel doorrekenen. En zodra de subsidie is toegekend, kunt u eenvoudig monitoren wat de verwachte eindafrekening zal zijn en eventueel bijsturen.

Natuurlijk zijn er meer tools en de meeste zijn zelfs gratis. De onze niet: wij delen al onze kennis, maar niet per definitie gratis. Bovendien houdt onze tool rekening met de verschillende manieren waarop u aangifte loonheffing kunt doen: per 4 weken, per maand in een cyclus 4-4-5 of per kalendermaand. En omdat NOW2.0 4 maanden duurt, moet je zorgvuldig zijn in de weken waarover je omzet en loonsom moet nemen. In onze tool is dat al voor je uitgewerkt.

Hoe kom ik aan de tool?

Helpdeskabonnees krijgen de tool gratis. Bent u geen abonnee? Dan kunt u de tool via onderstaand formulier bestellen. Wilt u ook NOW1.0 narekenen en wilt u die tool alsnog ontvangen? Zet dat dan even in het opmerkingenveld, dan krijgt u die er gratis bij.

Bestelformulier Rekentool NOW

Als u het formulier invult en verstuurt, is uw bestelling definitief en verplicht u zich tot betaling. De kosten zijn € 95,- exclusief BTW en de betaaltermijn is 14 dagen.